Om verlies van bedrijfskritische data te voorkomen en de businesscontinuïteit van uw organisatie op kostenefficiënte wijze te garanderen, heeft CloudNexxt op basis van Veeam technologie een solide backup en disaster recovery service beschikbaar. Managed Backup biedt uw organisatie een enterprise niveau back-up infrastructuur, tegen beperkte periodieke kosten.

Managed Backup is een back-up service voor het Virtual Datacenter of gevirtualiseerde managed hosting oplossingen en wordt naar wens ingericht. Elke dag of ieder uur kan een ‘snapshot’ gemaakt worden van uw complete omgeving, inclusief het besturingssysteem. Transactielogs kunnen per kwartier worden gemaakt en indien gewenst zijn kleinere intervallen bespreekbaar. De back-ups worden een afgesproken periode bewaard (bv. 14 dagen), in een datacenter van CloudNexxt dat geografisch gescheiden is van uw productieomgeving.

Een belangrijk kenmerk van de gebruikte Veeam technologie is de zeer snelle hersteltijd van data. Dit maakt de back-up technologie bij uitstek geschikt voor disaster recovery doeleinden. De back-up infrastructuur is door CloudNexxt engineers gebouwd op het storage platform, een redundante storage oplossing met een hoge beschikbaarheid en streng beveiligde verbindingen.

Managed Backup is specifiek ontwikkeld voor de gevirtualiseerde infrastructuur.